Ingredienser
4 port
500 g frysta ärtor1 gul lök
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk timjan
2 1/2 dl grädde (kan tas bort)
Örtröra:
250 g crème fraiche eller kvarg
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackade färska örter, t ex timjan, rosmarin
1 dl grovriven parmesanost
Gör så här
Skala och hacka löken. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. Lägg i de frysta ärtorna, löken och timjan. Låt det koka ca 5 min. Mixa soppan (och tillsätt eventuellt grädden). Låt det koka upp. Blanda kvarg, vitlök och örter. Servera soppan med en klick örtröra och grovriven parmesanost.Vi har hoppat över grädden när vi gjort soppan till vardags, den är väldigt god ändå! Ett tips som jag såg på receptsidan var att byta ut lite vatten mot mousserande. Låter intressant, särskilt vid bjudning!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar