söndag 18 september 2011

Tonfisk med mangosås, sötpotatis och rödbetschips

Vi gillar verkligen tonfisk och nu kan man, åtminstone på Willys, köpa två små frysta tonfiskstekar för trettio kronor. Kanon! Jag har inte kollat upp så noga om det är samvetsfritt, men jag orkar inte just nu. Till lördagsmiddagen stekte vi på dessa stekar som först marinerats i lite soja, lime och rom(!). Till det hade vi slantar av sötpotatis som stekts i ugn, rödbetschips hyvlade med mandolin och rostade i ugn samt en mangosås. Rödpotatischipsen smakade lite väl skarpt och passade inte så väl in med de övriga delarna av rätten, men mangosåsen var god! Så här gjorde vi den:


Mangosås:
1 färsk mango
1 msk muscovadosocker
1/2 msk ljus rom
1/2 lime
2 msk sweet chilisås
1/2 tsk salt

Skala och skiva  mangon, riv skalet och pressa saften ur limen. Mixa med övriga ingredienser till en slät sås.

Ja, vi gjorde ungefär så, med följande avvikelser: frysta mangotärningar, inte så mycket socker, glömde limeskalet  och istället för sweet chilisås hade vi färsk chili samt lite vitlök. Resultatet blev att det var lite väl skarp chilismak och för mycket vitlökssmak, annars var den god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar