söndag 18 september 2011

Kikärtsbiffar med morotsbulgur

Klart nyttig mat. Som man kanske kan misstänka behövs det någon form av sås/röra till biffarna, som blir lite torra hur man än gör. Det är ju ändå kikärtor vi pratar om.

Kikärtsbiffar (från Råsmart familj av Ulrika Hoffer)
4 dl kokta kikärtor
3 tsk tamari (en soja av hög kvalitet)
1/2 tsk ingefära
chili
1 msk bovetemjöl (eller rismjöl eller annat mjöl)
olivolja (eller annan olja)
ev. fler kryddor

Mixa alla ingredienser i en matberedare och forma biffar, grädda i 175 grader i ugnen i 25 minuter. Ger ca 4 portioner.

Morotsbulgur
2 dl bulgur
1 gul lök
1-2 morötter
salt eller buljong
vatten, ca 4 dl
ev. citron

Fräs löken mjuk, häll på vatten och salt/buljong. Addera bulgur och koka 5 minuter. Häll i rårivna morötter och koka 5 min till, eller tills bulgurn är klar. Det går givetvis att använda andra gryn också. För att balansera de söta morötterna kan man pressa i citron då bulgurn är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar