En dryg vecka utan vitlök hemma, det kändes väldigt konstigt. Jag kände mig liksom lite naken när jag upptäckte det, fast det gick bra ändå. Närbutiken är inte så långt borta...
Köpte mynta idag. 30 spänn för en rätt tanig planta?!! M påstår att det är tillgång/efterfrågan som styr priset, men varför är just mynta den dyraste kryddan? Knappast för att svenska folket går man ur huse för att köpa mynta hela tiden. Måste vara något med odlingen... eller så tänker de att folk blir desperata efter sina mojitos och kan casha upp hur mycket som helst. Vore kul om man fick reda på hur det ligger till.
En annan fundering är varför mina sallader alltid blir likadana. Variationen är minimal, även när jag försöker anstränga mig. Sen läser jag salladsrecept i tidningar och på nätet och blir avundsjuk för att de ser så goda och annorlunda ut. Mina sallader blir iofs goda men lite tråkigt att de följer samma mönster hela tiden. En standardsallad à la A-K: romansallad, gurka, tomat, rödlök, bönor och ev: valnötter, något mer protein, soltorkade tomater och/eller oliver. Kan alltid skylla på den andra hälften antar jag.
Nu är helgens mat planerad. Det blir italiensk afton på lördag! Mycket spännande, vi ska laga gnocchi med ädelostsås och en tiramisù. Jag har inte gjort något tidigare och ser fram emot det hela. Kanske man ska hitta på någon antipasti också?
Imorgon däremot ska jag göra en betydligt kärvare rätt till lunch, en kikärtsgryta med krossade tomater, grillad paprika och mynta (därav min klagan, men torkad mynta och färsk mynta är rätt långt ifrån varandra). Valet var avhängigt av två saker; mitt lunchsällskaps diet (ingen vit mat whatsoever) samt överflödet av grillad paprika på glasburk i kylen.
Jag återkommer om resultaten...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar