Vi firade alla hjärtans dag tillsammans med farsgubben och slog på stort med räkmackor och efterrätt från Erssons i Sickla. Deras räksmörgås är gudabenådad; för 150 riksdaler får man en gigantisk portion med handskalade, spänstiga räkor på en bädd av mörkt bröd, majonnäs samt lite sallad. Alltid en njutning och denna gång dessutom ackompanjerad av champagnen Saint Gall, Premier Cru. Oh la la.
Till efterrätt åt vi pannacotta med pistagesmak/passionssmak. Jag föredrog passionssmaken då pistagepannacottan blev lite tung efter ett tag, men den var grymt god och M lyckades äta upp sin stora portion mot min lilla.
Här nedan kan ni se härligheten... och just det, till fördrink blandade jag en lingonkir på champagne och lingonpuré. Kanske var jag lite restriktiv med purén eftersom jag knappt kunde känna smaken. Men gott blev det! Fadern försattes i extas och kommer nu att kräva räkmacka fler gånger framöver, hehe.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar