söndag 6 februari 2011

Franskt I: Macaronger

I fredags var jag inne i stan för att hämta ut ett pass till lilla hjärtat och då passade jag på att besöka Petit France, kaféet som vann årets Gulddrake i DN. Därinne såg allt väldigt smaskigt ut (men barnvagnen får man lämna utanför, stället är inte så stort) och jag kom ut med en tonfiskmacka, en rågsurbaguette samt 4 macaronger, allt detta för drygt 200 riksdaler. Smakar det så kostar det! 

En påse med 4 st macaronger

På lördagen avnjöt vi macarongerna till eftermiddagsfikat. De verkar vara lite i ropet i hufvudstaden och vi var lite nyfikna på hur de smakade. Som synes på bilden så är det små kakor av lite marängliknande karaktär med en kräm emellan, oftast i samma färg som själva kakan och påminnande om smaken. Den svarta macarongen är t.ex. lakrits-och-kola.


Lakritsmacarongen var väldigt god, medan den lila skogsbärsmacarongen inte var lika speciell. Det stod i den medföljande minibroschyren att bagaren och hans mamma gjorde perfekta macaronger (!) och att det är jättesvårt. Lite oklart varför, och jag fattar inte heller varför man måste ha en stenugn, men ok. Jag kan tänka mig att äta macaronger igen men det är inget som jag kommer ligga vaken och längta till på natten direkt. Inte heller känner jag någon drift att reproducera dem hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar