Ingredienser:
400 g paprika (eller färdig grillad på burk)
2-3 msk olivolja
2 gula lökar
2 burkar kikärter
1/2 msk spiskummin
1/2 tsk gurkmeja
2 tsk paprikapulver
20-30 blad färsk mynta (eller 1 tsk torkad)
1 krm chiliflingor (eller färsk chili)
1 burk körsbärstomater
2 dl vatten
1 buljongtärning
Instruktion, i korthet:
Först, grilla paprikan och dra bort så mycket av skinnet som möjligt. Man kan också köpa inlagd grillad paprika, den smakar lite ättika/metall tycker jag men funkar bra ändå. Jag använde det till den här första gången.
Fräs löken i olja, tillsätt sedan kryddor och fräs lite till. Jag använde färsk habanero istf chiliflingor och hade dessutom i vitlök. Addera avsköljda kikärtor, tomater, paprika, vatten och buljong, låt koka ihop ca 15 min.
Serveringsförslag:
- Med ris och sallad eller
- I portionsskålar med ett gott bröd till
För ett piffigare resultat, spara några myntablad samt grillad paprika. Mixa paprikan till en röra som man kan skeda på grytan tillsammans med några myntablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar