1 del socker (gärna råsocker)
1-2 lime efter smak
torkad chili
mörk rom, om man vill
frukt, exempelvis ananas
Koka ihop vatten och socker till en lag. Tillsätt rivet limeskal och limejuice samt mortlade chiliflagor. För den avancerade, tag en fruktig chilisort. Smaka av och tag av från plattan. Tillsätt rom om du vill!
Lägg frukten, tärnad i lagom stora bitar, i lagen och låt dra. Den blir bara bättre om den får stå ett dygn eller två i kylskåp. Serveras ljummen eller kall som den är eller med glass.
Chili: Ají amarillo
Den här chilisorten köpte jag på trädgårdsmässan i år i Svenska chiliföreningens monter. Amarillon, en peruviansk chili, har en fruktig karaktär som funkar perfekt till den här typen av rätter. Som det står på den här sajten:
Låter jättegott. Vi gjorde nåt liknande hos jonas nån gång för evigheter sen. Mmmmmmm
SvaraRadera