onsdag 20 oktober 2010

Limpa med filmjölk från Hufvudsta Gård


Det här receptet på ett mörkt, grovt och saftigt bröd har jag fått från svärmor, som i sin tur har fått det från en restaurang. Det går hur snabbt som helst att göra och man kan variera innehållet lite som man vill, lägga i nötter och frön istället för en vetekli eller groddar osv, det är inte så känsligt för variationer i mängd. Ofta brukar vi ha mindre sirap än vad som anges i receptet, typiskt en dryg dl.


5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl rågkross
1 dl vetekli
0,5 dl vetegroddar
4 tsk bikarbonat
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap
1 tsk salt

Blanda allt och häll upp i två smorda formar. Grädda i 170 grader i vanlig ugn (165 grader i varmluftsugn) ca 70 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar