Räkna med att receptet ger fyra moderata portioner
Ingredienser
- ett torskblock
 en purjolök (om du gillar purjolök så ta en stor eller två små. De krymper ju!) en purjolök (om du gillar purjolök så ta en stor eller två små. De krymper ju!)
- currypulver
- tre kokta ägg
- två tomater eller ett antal körsbärstomater
- ris
Gör så här ungerfär
Fräs purjolöken mjuk i smör eller olja på svag värme så att den mjuknar. Tillsätt currypulver i önskad mängd, det är inte så starkt så ta i en del. Lägg på torsken skuren i bitar, det går bra om den är frusen. Jag har ibland på vatten för att få ett fuktigare resultat, då kan man även ha i lite redning, exempelvis maizena, för att det ska bli krämigt. Sjud tills fisken nästan är klar, lägg då på äggen och tomaterna skurna först i klyftor och sedan halverade klyftor, "trekanter". Detta är mycket viktigt för smaken...
Servera med ris.
 
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar