Räkna med att receptet ger fyra moderata portioner
Ingredienser
- ett torskblock
- en purjolök (om du gillar purjolök så ta en stor eller två små. De krymper ju!)
- currypulver
- tre kokta ägg
- två tomater eller ett antal körsbärstomater
- ris
Gör så här ungerfär
Fräs purjolöken mjuk i smör eller olja på svag värme så att den mjuknar. Tillsätt currypulver i önskad mängd, det är inte så starkt så ta i en del. Lägg på torsken skuren i bitar, det går bra om den är frusen. Jag har ibland på vatten för att få ett fuktigare resultat, då kan man även ha i lite redning, exempelvis maizena, för att det ska bli krämigt. Sjud tills fisken nästan är klar, lägg då på äggen och tomaterna skurna först i klyftor och sedan halverade klyftor, "trekanter". Detta är mycket viktigt för smaken...
Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar