onsdag 2 mars 2011

Fisk med trekantiga ägg

En snabblagad vardagsrätt som min mamma har lagat sen jag var liten. Vet inte var hon fick den ifrån, det får jag fråga någon gång. Den är enkel men mycket god. Curry, ägg och purjolök är en inspirerad kombination!

Räkna med att receptet ger fyra moderata portioner

Ingredienser
  • ett torskblock
  • en purjolök (om du gillar purjolök så ta en stor eller två små. De krymper ju!)
  • currypulver
  • tre kokta ägg
  • två tomater eller ett antal körsbärstomater
  • ris

Gör så här ungerfär
Fräs purjolöken mjuk i smör eller olja på svag värme så att den mjuknar. Tillsätt currypulver i önskad mängd, det är inte så starkt så ta i en del. Lägg på torsken skuren i bitar, det går bra om den är frusen. Jag har ibland på vatten för att få ett fuktigare resultat, då kan man även ha i lite redning, exempelvis maizena, för att det ska bli krämigt. Sjud tills fisken nästan är klar, lägg då på äggen och tomaterna skurna först i klyftor och sedan halverade klyftor, "trekanter". Detta är mycket viktigt för smaken...

Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar