söndag 16 januari 2011

Gott långkok: Boeuf Gulasch

Lördagen bjöd på ett långkok som började som en Boeuf Bourguignon, fortsatte som en gulasch och slutade som ett mellanting.

Först och främst, köttet. Det var en ekologisk högrev med lättåtkomliga hinnor, jag hade dessutom massor med tid att putsa det framför TV:ns Vinterstudio vilket ledde till en bunke med röda, fina grytbitar.

Fräst lök, vitlök samt brynt kött blandades med lite mjöl och vi adderade buljong (oxfond, köpt). Till det lades vin. Efter att det hade sjudit ett bra tag blandade vi ned brynt potatis, morot, palsternacka och små steklökar, kryddade med paprikapulver, spiskummin och cayennepeppar. Ett par tomater samt tomatpuré åkte ned och mot slutet lade vi ned paprika för att göra det ännu mer gulaschigt. Resultatet blev mycket smakrikt och serverades med ris efter en förrätt bestående av ugnsbakad rödbeta med getost. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar